Menbewijs

Wij beginnen omstreeks eind februari 2023 weer een nieuwe cursus. Opgeven kan al wel, graag door een email te sturen naar info@stalhulkesteijn.

Het Menbewijs, onmisbaar voor iedereen die ment! (bron Menbewijs.nl)
De opleiding voor het Menbewijs is niet alleen ontzettend leuk, maar ook heel interessant. Met het Menbewijs op zak heb je aangetoond dat je een verantwoorde en ervaren menner bent. Een menner die de basisbeginselen van het mennen goed onder de knie heeft, weet hoe een paard verzorgd moet worden en veilig op de openbare weg en in het bos kan rijden. Het Menbewijs is onmisbaar voor iedereen die ment. Want zeg nou zelf, jij stapt toch ook niet op de brommer of in de auto zonder rijbewijs?
Tijdens deze opleiding leer je veel over paard en welzijn, inspannen en optuigen. Ook de verkeersregels en een stukje dressuurmatig mennen komen aan bod. Je leert mennen volgens het Achenbach systeem en de meer hedendaagse systemen.

De cursussen menbewijs worden diverse keren per jaar aangeboden, er is dus altijd wel een cursus waar u op korte termijn aan kunt deelnemen. Wij verzorgen enkel, twee en langspan cursussen. We hebben zeer ervaren en brave paarden voor de cursussen, maar we willen u ook echt wat leren dus als de groep zo ver is kunnen wij u ook laten mennen met onze andere paarden. Altijd onder goede begeleiding, maar u leert tenslotte niets van een paard wat op de automatische piloot zijn rondjes loopt!

Als u al kunt mennen is het ook beperkt mogelijk een verkorte versie van het menbewijs te volgen.

De cursus menbewijs bestaat bij ons uit 18 lessen(gemiddeld 55 uur cursus), de theorieboeken en het examen met een lekkere lunch. De prijs voor het totaal is €895.

Voor meer info over de verkorte versie of alleen deelname aan het examen neem gerust contact met ons op!